ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εχθρική χώρα» η Γερμανία για το 45% των Ιταλών

11:59 - 17 Απρ 2020 | Ειδήσεις
«Εχθρική χώρα» η Γερμανία για το 45% των Ιταλών
Ένα αντιγερμανικό και κατά συνέπεια αντιευρωπαϊκό αίσθημα έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία το τελευταίο διάστημα, όπως αποτυπώνεται σε μία σειρά από δημοσκοπήσεις.

Σε δημοσκοπήσεις της εταιρείας SWG, που δημοσίευσε ο ιταλικός Τύπος καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις από τον ιταλικό λαό για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα τους, με τη Γερμανία να θεωρείται βασική υπεύθυνη γι' αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε δημοσκόπηση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 20 Μαρτίου με 12 Απριλίου, το 45% χαρακτήρισε ως εχθρική χώρα απέναντι στην Ιταλία τη Γερμανία. Επίσης, ποσοστό 38% χαρακτηρίζει εχθρική χώρα και την Ιταλία.

Αντίθετα, φιλική χώρα θεωρείται η Κίνα με ποσοστό 52% και η Ρωσία με 32%.

{https://twitter.com/theEUpost/status/1251064470782304259}

Παράλληλα, με αυτά τα ευρήματα, προκύπτει επίσης συσπείρωση γύρω από την ιταλική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, παρά τα πολλά θύματα που μετρά η γειτονική χώρα. Το 73% των Ιταλών θεωρεί πως ο Κόντε πήρε τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκαλεί.

Τα ποσοστά του Κόντε, ωστόσο, δεν είναι τόσο καλά σε ερωτήματα σχετικά με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες. Η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup χαρακτηρίζεται ως "σοβαρή αποτυχία" από το 40% των Ιταλών. Το 30% κάνει λόγο για ικανοποιητικό συμβιβασμό, ενώ ένα ποσοστό 26% δηλώνει πως θέλει να περιμένει να δει τι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Απριλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η εφημερίδα Il Giornale δημοσίευσε άλλη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 49% των Ιταλών θεωρεί ως λύση την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, μόλις το 27% δηλώνει πως εμπιστεύεται τα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν 42%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι παραμένει πρώτο κόμμα με 28.5%

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 17 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.