ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Η Κίνα... ανακάλυψε κι άλλους νεκρούς-Αρνείται ότι υπήρξε συγκάλυψη

12:59 - 17 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Η Κίνα... ανακάλυψε κι άλλους νεκρούς-Αρνείται ότι υπήρξε συγκάλυψη
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν δήλωσε τη Μεγάλη Παρασκευή ότι δεν υπήρξε ποτέ συγκαλυμμένη έκρηξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και πρόσθεσε με έμφαση πως η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει συγκαλύψεις.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ζάο δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης ότι η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ουχάν, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι η αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, πως η υγειονομική αρχή του Γουχάν νωρίτερα αναθεώρησε τον αθροιστικό αριθμό των θανάτων κατά 50% σε 3.869 για να διορθώσει αυτό που αποκαλούσε εσφαλμένη αναφορά, καθυστερήσεις και παραλείψεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Κίνα πως ευθύνεται για το ότι η επιδημία έγινε πανδημία, ενώ δεν απορρίπτει ακόμα και θεωρίες που αναφέρουν πως η Κίνα δημιούργησε τον νέο κορονοϊό στα εργαστήριά της.

"Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλες οι χώρες για να πολεμήσουμε την επιδημία και να κερδίσουμε τον πόλεμο" εναντίον της Covid-19, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ζάο Λιζιάν.

Την προηγούμενη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, ο Μακρόν χαρακτήρισε "αφελές" να πει ότι η διαχείριση της κρίσης από την Κίνα ήταν καλύτερη από αυτή των άλλων χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 17 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.