ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανός υπουργός Υγείας: Υπό έλεγχο η πανδημία

14:52 - 17 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανός υπουργός Υγείας: Υπό έλεγχο η πανδημία
Η πανδημία του κορονοϊου είναι «υπό έλεγχο» στη Γερμανία, έπειτα από ένα μήνα κοινωνικών περιορισμών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση εκφράζοντας την ικανοποίησή της και υποσχόμενη μαζική παραγωγή μασκών.

Για πρώτη φορά, ο μέσος αριθμός των δευτερογενών λοιμώξεων, που δημιουργεί κάθε ασθενής με Covid-19, έπεσε σήμερα κάτω από το 1 και περιορίσθηκε στο 0,7, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, την ομοσπονδιακή αρχή που παρακολουθεί την επιδημία.

Η επιδημία είναι έτσι «υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο δείκτης αυτός παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή έχει πολύ συγκεκριμένο αντίκτυπο στην ικανότητα του υγειονομικού συστήματος να αντέξει το σοκ της επιδημίας.

Σε μια παρέμβασή της που είχε σχολιασθεί πολύ, η Άγγελα Μέρκελ είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη πως οποιαδήποτε νέα αύξηση του δείκτη μετάδοσης θα έφερνε το γερμανικό σύστημα υγείας στα όριά του.

Με τον δείκτη «στο 1,1, μπορεί να φθάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας μας σε όρους κλινών εντατικής μέχρι τον Οκτώβριο», είχε προειδοποιήσει. Με τον δείκτη «στο 1,2, θα περιμέναμε το σύστημα υγείας μας να φθάσει στα όριά του τον Ιούλιο. Με τον δείκτη στο 1,3, θα φθάσουμε στα όρια ήδη από τον Ιούνιο».

Διαβάστε επίσης:

«Εχθρική χώρα» η Γερμανία για το 45% των Ιταλών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.