ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση εισαγωγών και μείωση εξαγωγών τον Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη Κύριο

14:04 - 20 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Αυξήθηκε τον Φεβρουάριο το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως λόγω της πτώσης των εισαγωγών από την Κίνα, αλλά και των σημαντικά λιγότερων ενεργειακών αναγκών εξαιτίας των ήπιων χειμερινών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα αγαθών αυξήθηκε στα 23 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, από 18,5 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1%.

Για την Κίνα, που ήδη είχε επιβάλλει περιορισμούς τον Φεβρουάριο λόγο κορονοϊού, οι εξαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ήταν λίγο χαμηλότερες απ’ ότι τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο οι εισαγωγές ήταν μειωμένες κατά 8,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Οι εισαγωγές ενέργειας συνολικά μειώθηκαν επίσης κατά 9,6% τον Φεβρουάριο, με 10,1% λιγότερες εισαγωγές από τη Ρωσία και 5,9% λιγότερες από τη Νορβηγία. Αντιθέτως, το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 21% σε μηνιαία βάση, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν.

Τέλος, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης αυξήθηκε σε 25,8 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 18,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, με τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 1,8% σε μηνιαία βάση και τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 2,3%.

 

Διαβάστε επίσης:

 

«Γκρεμίστηκαν» οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Μάρτιο

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.