ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNN: Σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

09:08 - 21 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, στην οποία υποβλήθηκε, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι πληροφορίες βασίζονται σε μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που έχει άμεση πληροφόρηση για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίασε από τους εορτασμούς των γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, κάτι που προκάλεσε ανησυχία για τους λόγους και την υγεία του. Είναι άλλωστε η πιο σημαντική γιορτή για την χώρα. Ο 36χρονος είχε κάνει δημόσια εμφάνιση τέσσερις ημέρες πριν. Πηγές του CNN στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι η ανησυχία για την υγεία του είναι βάσιμη αλλά η σοβαρότητά της είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα στη Νότια Κορέα που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την Βόρεια Κορέα, ο Κιμ είχε κάνει στις 12 Απριλίου μια επέμβαση για το καρδιαγγειακό του σύστημα, πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω "του υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερκόπωσης". Το ρεπορτάζ τονίζει ότι ο 36χρονος αναρρώνει σε μια βίλα στην Hyangsan County. Η ιατρική ομάδα που τον φρόντιζε επέστρεψε στην Πιόνγιανγκ στις 19 Απριλίου, εκτιμώντας ότι η υγεία του είχε βελτιωθεί. Φυσικά, μαζί του παρέμειναν λιγότεροι γιατροί για να τον παρακολουθούν. Οι λεπτομέρειες του ρεπορτάζ δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

"Υπάρχουν αρκετές φήμες για την υγεία του Κιμ (κάπνισμα, καρδιά και εγκέφαλος). Αν ο Κιμ μπήκε στο νοσοκομείο, αυτό θα εξηγούσε γιατί δεν πήγε στους εορτασμούς της 15ης Απριλίου. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές φήμες που αποδείχθηκαν ψευδείς για την υγεία του ή για τον πατέρα του. Οπότε πρέπει να περιμένουμε και να δούμε" δήλωσε ο Bruce Klingner, ερευνητής του Heritage Foundation και πρώην επικεφαλής της CIA στην περιοχή.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.