ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η εστίαση... παραπαίει- 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι περνούν στην ανεργία

12:25 - 21 Απρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Η εστίαση... παραπαίει- 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι περνούν στην ανεργία
Ο κλάδος των εστιατορίων στις ΗΠΑ αναζητά περαιτέρω κρατική βοήθεια, καθώς το πλήγμα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι τεράστιο. Οκτώ εκατομμύρια υπάλληλοι της βιομηχανίας εστιατορίων έχουν ήδη απολυθεί ή παραιτηθεί, σύμφωνα με έρευνα της National Restaurant Association. Αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις εργαζόμενους σε εστιατόρια στις ΗΠΑ δεν έχουν δουλειά.

Η έρευνα της National Restaurant Association διαπίστωσε ότι η βιομηχανία εστιατορίων και υπηρεσιών τροφίμων έχασε έσοδα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο και αναμένει να χάσει επιπλέον 50 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο.

Μέχρι το τέλος του 2020, τα εστιατόρια αναμένεται να έχουν απώλειες 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Η βιομηχανία εστιατορίων έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από το lockdown", έγραψε ο Sean Kennedy, αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων της NRA, σε επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου τη Δευτέρα. 

Οι Εστιάτορες διεκδικούν ένα μπάτζετ 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση, που θα εστιάζεται αποκλειστικά στη βιομηχανία εστιατορίων. Ζητούν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, λόγω του lockdown και τη δημιουργία προγράμματος πίστωσης φόρου ή επιδότησης για εστιατόρια που συμμορφώνονται με τις οδηγίες ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με την National Restaurant Association των ΗΠΑ, περίπου το 3% των εστιατορίων στη χώρα - ή 30.000 εστιατόρια - έχουν ήδη κλείσει. Στην έρευνα στις αρχές Απριλίου, ένα επιπλέον 5% των φορέων δήλωσαν ότι αναμένουν να κλείσουν τις επόμενες 30 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα από 50.000 εστιατόρια θα μπορούσαν να κλείσουν μόνιμα.

Στις αρχές Απριλίου, η UBS είπε ότι έως ένα στα πέντε εστιατόρια στις ΗΠΑ θα μπορούσε να κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ειδικοί λένε ότι τα ανεξάρτητα εστιατόρια κινδυνεύουν ιδιαίτερα, με πολλές μικρές επιχειρήσεις να αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση σε δάνεια.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.