ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Υποβαθμίζει 10 ευρωπαϊκές τράπεζες-Οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο ΑΕΠ

14:56 - 21 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Fitch: Υποβαθμίζει 10 ευρωπαϊκές τράπεζες-Οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο ΑΕΠ
Πτώση 1,9% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και 4,2% στο ΑΕΠ της ευρωζώνης «βλέπει» ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβαθμίζοντας, παράλληλα, δέκα τραπεζικούς ομίλους της Δυτικής Ευρώπης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο οίκος έχει δώσει στο 95% των τραπεζών που βρίσκονται στο περιφερειακό χαρτοφύλακιό του «αρνητικό» outlook

Σύμφωνα με το CNBC, στις υποβαθμισμένες τράπεζες περιλαμβάνονται οι: Cooperative Bank, Close Brothers και Metro Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Commerzbank στη Γερμανία, η Swebank στη Σουηδία, η Gruppo Bancario Iccrea στην Ιταλία, η Credit Europe Bank στην Ολλανδία, καθώς και τραπεζικοί όμιλοι στην Κύπρο, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο.

Η Fitch σημείωσε ότι οι υποβαθμίσεις σχετίζονται κυρίως με εταιρείες για τις οποίες η αλλαγή της οικονομικής προοπτικής επηρεάζει τη δράση που είχε προγραμματιστεί για τη βελτίωση της κερδοφορίας ή της κεφαλαιοποίησης.

Περιλαμβάνονται επίσης τράπεζες που είναι ήδη ευάλωτες, για παράδειγμα λόγω χαμηλής κερδοφορίας ή πιο αδύναμης ανταγωνιστικής θέσης.

Οι αναθεωρήσεις έρχονται εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, που έχει «κλείσει» το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς η ήπειρος αγωνίζεται να συγκρατήσει τον ιό που έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 21 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.