ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ και Τζόνσον δεσμεύθηκαν να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

20:52 - 21 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ και Τζόνσον δεσμεύθηκαν να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το Politico, επικαλούμενο ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά τη συμφωνία των ηγετών για τη σημασία μιας «συντονισμένης διεθνούς αντίδρασης στον κορονοϊό», συμπεριλαμβανομένης της G7, στην οποία προεδρεύουν την τρέχουσα περίοδο οι ΗΠΑ. Παράλληλα όμως οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών «το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον, εξακολουθεί να αναρρώνει μετά την εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας από τον COVID-19 και δεν έχει επιστρέψει επισήμως στα καθήκοντά του. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ντομίνικ Ραάμπ εξακολουθεί να εκτελεί χρέη πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον αναμένεται να μιλήσει τηλεφωνικά και με την βασίλισσα την εβδομάδα, αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΗΠΑ: Συμφωνία Δημοκρατικών-Τραμπ για επιπλέον $300 δισ. σε ΜμΕ επιχειρήσεις

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 21 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.