ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο στήριξης ύψους $484 δισ.

09:41 - 22 Απρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο στήριξης ύψους $484 δισ.
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την Τρίτη τη νέα δέσμη μέτρων, ύψους 484 δισ. δολαρίων για την «ανακούφιση» της αμερικανικής οικονομίας και την στήριξη του αμερικανικού συστήματος Υγείας, που «λυγίζουν» υπό το βάρος της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο κατευθύνεται προς ψήφιση από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά νόμο αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία του Covid-19. Τα μέτρα που προβλέπουν τα τέσσερα νομοσχέδια ανέρχονται στα 3 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπιση μιας άνευ προηγουμένου κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 43.000 Αμερικανούς. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να επισπεύσει τις διαδικασίες έγκρισης του μέτρου, που κυρίως επεκτείνει τη χρηματοδότηση μέσω δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προγραμματίζεται και συμπληρωματικό νομοσχέδιο οικονομικής ενίσχυσης προς πολιτείες και περιφερειακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Ο κορονοϊός έχει επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κογκρέσου, με ιστορικής σημασίας νόμους να εγκρίνονται σε διαδικασία ψηφοφορίας με παρόντες ελάχιστο αριθμό μελών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΗΠΑ: Συμφωνία Δημοκρατικών-Τραμπ για επιπλέον $300 δισ. σε ΜμΕ επιχειρήσεις

 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την «παύση» της μετανάστευσης για 60 ημέρες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.