ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότια Κορέα: Πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 200 δισ. δολαρίων

13:29 - 22 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Νότια Κορέα: Πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 200 δισ. δολαρίων
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Γιαε-ιν, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 200 δισ. δολαρίων.

«Παρότι αντιμετωπίσαμε καλά μέχρι σήμερα τον κορονοϊό, οι επιπτώσεις στην οικονομία μας θα είναι μεγάλες, για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση μας πρέπει να στηρίξει τόσο την αγορά εργασίας όσο και τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Μουν, ο οποίος απολαμβάνει ποσοστά αποδοχής της τάξης του 70% σύμφωνα με την εφημερίδα Asia Times.

H ασιατική χώρα ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά αφού οι εξαγωγές της, τις πρώτες είκοσι μέρες του Απριλίου σημείωσαν πτώση κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2019.  «Η κυβέρνηση τα κατάφερε καλά, όμως είναι μια κατά βάση εξαγωγική οικονομία η οποία εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση», σχολιάζει ο Οχ Σεοκ-ταε, αναλυτής της Societe Generale.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η κυβέρνηση του Μουν θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα για την στήριξη βασικών κλάδων της βιομηχανίας αλλά και εταιρειών με ιδιαίτερη σημασία για την εθνική ασφάλεια, προκειμένου να υπάρξουν «επιθετικές εξαγορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.