ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: «Ναι» σε βοήθεια από ευρωπαϊκό προϋπολογισμό- «Όχι» στα κορονο-ομόλογα

15:35 - 23 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Σολτς: «Ναι» σε βοήθεια από ευρωπαϊκό προϋπολογισμό- «Όχι» στα κορονο-ομόλογα
Για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε επιφυλακτικός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σχετικά με τα ευρω-ομόλογα, όσον αφορά τη χρηματοδότηση των κρατών μελών που επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό Τ-Online ο Σολτς τόνισε ότι «οι συζητήσεις δεν πρέπει να αφορούν στα εργαλεία, αλλά στην επίλυση ενός προβλήματος. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δούμε πόσα χρήματα χρειάζονται συγκεκριμένα και γιατί θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποσαφηνιστεί η χρηματοδότηση» και σημείωσε πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων πρέπει να συμφωνήσουν σε έναν χάρτη πορείας για το πώς θα πρέπει να υποστηριχθεί η οικονομία μετά τη φάση του lockdown.

Ένα μόνο πράγμα είναι ξεκάθαρο, συνέχισε: «Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε από κοινού και με αλληλεγγύη όπως με το "Ταμείο ανάκαμψης", το οποίο θα έχει και πάλι παρόμοιο μέγεθος, τότε απαιτούνται περαιτέρω βήματα ένταξης στην ΕΕ».

Ζήτησε επίσης «να συνεχίσει η Ευρώπη να εργάζεται για την δημιουργία της δημοσιονομικής ένωσης» και πρόσθεσε: «O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Χρειάζεται επίσης η "Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση" και  θα πρέπει να προχωρήσουμε στην Ένωση Κεφαλαιαγορών».

Τόνισε επίσης ότι «η  ΕΕ χρειάζεται κοινά έσοδα. Γι’ αυτό θα είναι χρήσιμο να συμμετάσχουν στη φορολογία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πολλές χώρες - ίσως μάλιστα και όλες».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Σύνοδος Κορυφής για «μεγάλο πακέτο» με «μικρό καλάθι»

 

Το σχέδιο της Κομισιόν για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.