ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ στηρίζει «πακέτο ανάκαμψης» μαμούθ-Η ένσταση Μακρόν, Σάντσες

18:55 - 23 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ στηρίζει «πακέτο ανάκαμψης» μαμούθ-Η ένσταση Μακρόν, Σάντσες
"Το πακέτο ανάκαμψης πρέπει να είναι τεράστιο", είπε η Άνγκελα Μέρκελ στην αρχική της τοποθέτηση στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ πήρε το λόγο μετά την ηχηρή παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ στην τηλεδιάσκεψη και εμφανίστηκε αποφασισμένη να κάνει πράξη τη δέσμευση για αυξημένα κονδύλια στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί το σχέδιο διάσωσης των 540 δισεκατομμυρίων ευρώ που καταρτίστηκε στο Eurogroup πριν από δύο εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαρροή της εισήγησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου προκάλεσε και άμεση άνοδο του ευρώ.

Το μεγάλο "αγκάθι", πάντως, παραμένει με τη διαφωνία Βορρά - Νότου να υπάρχει πια στον τρόπο που θα δοθούν τα χρήματα στις χώρες, ώστε να στηριχθεί η οικονομία τους. Μακρόν, Σάντσες και Κόντε επιμένουν πως δεν πρέπει να δοθούν δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις. Στη "γραμμή" αυτή κινείται και η Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα, η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ παρενέβη στη Σύνοδο και προειδοποίησε για πιθανή ύφεση ακόμη και 15% στην ευρωζώνη το 2020. Για να αφυπνίσει τους ηγέτες, τόνισε μάλιστα πως "κινδυνεύετε να κάνετε πολύ λίγα, πολύ αργά".

Η τηλεδιάσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 23 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.