ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνος Τραμπ: Να δοκιμάσουμε ενέσεις με... απολυμαντικό για τον κορονοϊό!

11:20 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Επικίνδυνος Τραμπ: Να δοκιμάσουμε ενέσεις με... απολυμαντικό για τον κορονοϊό!
Ιατρικές συνταγές για τον κορονοϊό επιχείρησε να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, προτείνοντας να δοκιμαστούν… ενέσεις απολυμαντικού και χρήση ακτινοβολίας με UV στα σώματα των ασθενών! Αμέσως στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως σήμανε συναγερμός.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της task force του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, αξιωματούχος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξε πως ο κορονοϊός φαίνεται να αποδυναμώνεται πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και στη ζέστη. Η μελέτη έδειξε επίσης πως η χλωρίνη μπορεί να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά εντός πέντε λεπτών και πως η ισοπροπυλική αλκοόλη μπορεί να τον σκοτώσει ακόμα πιο γρήγορα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε... θάρρος από τα παραπάνω και πρότεινε περαιτέρω έρευνα. Αλλά δεν έμεινε εκεί...

Έβγαλε συμπεράσματα: «Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα –είτε UV ή απλά πολύ ισχυρό- φως», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στρεφόμενος προς την Δρ Deborah Birx, που συντονίζει την αντίδραση του Λευκού Οϊκου στον κορωνοϊό, «και νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί, αλλά θα το εξετάσετε. Και τότε είπα, υποθέτοντας πως φέρνετε το φως μέσα στο σώμα, κάτι που μπορείτε να το κάνετε μέσω του δέρματος ή με άλλον τρόπο. Και νομίζω πως είπατε πως θα το εξετάσετε και αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον».

«Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει (τον ιό) σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση μέσα ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό». Δείχνοντας το κεφάλι του ο κ. Τραμπ συνέχισε: «Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι».

{https://twitter.com/atrupar/status/1253455239044308993}

Έντονη -όπως ήταν αναμενόμενο- ήταν η αντίδραση της ιατρικής κοινότητας, που προειδοποιεί πως η ιδέα του προέδρου μπορεί να έχει θανάσιμα αποτελέσματα. «Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προϊόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», σχολίασε ο πνευμονολόγος Δρ Vin Gupta στο NBC.

Με λίγα λόγια, οι γιατροί προειδοποιούν τους πολίτες να μη δοκιμάσουν κάτι απ' όσα ξεστόμισε ο Τραμπ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.