ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lloyd’s: Ιστορικό ρεκόρ ζημιών για τις ασφαλιστικές εταιρείες

15:10 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Lloyd’s: Ιστορικό ρεκόρ ζημιών για τις ασφαλιστικές εταιρείες
Ο κορονοϊός είναι πιθανότατα το πιο ακριβό γεγονός στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου, σημείωσε ο επικεφαλής της Lloyd’s στο Λονδίνο John Neal, καθώς επισκιάζει άλλες μεγάλες καταστροφές όπως ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται να πληρώσουν ένα ευρύ φάσμα συμβολαίων, από ακυρώσεις εκδηλώσεων έως την ασφάλιση αξιοπιστίας διαχείρισης, αν και υπάρχουν αυξημένες διαφωνίες σχετικά με τον βαθμό τον οποίο θα αποζημιώσουν τις διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο επικεφαλής της Lloyd’s στο Λονδίνο δήλωσε στους Financial Times ότι η πανδημία είναι «αναμφίβολα η μεγαλύτερη ασφαλιστική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος, κατά κάποιον τρόπο». 

Πρόσθεσε ότι οι πληρωμές σε πελάτες θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια που δόθηκαν για τον τυφώνα Κατρίνα. «Οι πιθανότητες της αγοράς να μην καταγράψει ζημιές το 2020 είναι μηδενικές», υπογράμμισε.

Ο κλάδος έχει δεχθεί επικρίσεις για την στάση του όσον αφορά τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι ασφαλιστές λένε ότι οι τυπικές πολιτικές εξαιρούν τις πανδημίες, ενώ οι πελάτες και οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγιο για να αναμένουν χρήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.