ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρείες απολυμαντικών σπεύδουν να... μαζέψουν τις επικίνδυνες «ιδέες» του Τραμπ

17:18 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Εταιρείες απολυμαντικών σπεύδουν να... μαζέψουν τις επικίνδυνες «ιδέες» του Τραμπ
Οι επικίνδυνες "ιδέες" του Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει τη δοκιμή ενέσεων απολυμαντικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αναγκάζει εταιρείες με τέτοια προϊόντα να βγάλουν ανακοινώσεις ώστε να διευκρινίσουν πως δεν κάνει οι πολίτες να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο.

Η εταιρεία Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των γνωστών προϊόντων Dettol, Clearasil, Air Wick, Finish κ.ά, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι τα προϊόντα της δεν πρέπει «σε καμία περίπτωση» να καταποθούν ή να εισαχθούν στο σώμα με ένεση ή άλλο τρόπο.

«Όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και τα απολυμαντικά και προϊόντα υγιεινής μας πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο έτσι όπως πρέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες. Παρακαλούμε διαβάστε τις ετικέτες για οδηγίες ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα απολυμαντικά, όπως επισημαίνει το BBC, περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν δηλητηριώδεις αν εισαχθούν στο σώμα. Ακόμα και η εξωτερική χρήση μπορεί να είναι επικίνδυνη για το δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από γιατρούς και σχολιάστηκαν με καυστικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάζ στην προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικό», υποστήριξε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.