ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 8% το 2020

17:51 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 8% το 2020
Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, που υπολογίζει ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ύφεση στην Ιταλία θα κυμανθεί το 2020 στο 8%.

Η ιταλική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα «κείμενο οικονομικού και χρηματιστικού προγραμματισμού», με τις προβλέψις της για την οικονομία. Σύμφωνα με αυτό, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται φέτος να παρουσιάσει μείωση 8%, η σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ να αγγίξει το 10,4% και η σχέση δημόσιου χρέους - AΕΠ το 155,7%.

Επίσης, η ζήτηση θα μειωθεί στην Ιταλία κατά 7,2% και οι επενδύσεις κατά 12,3%. Παράλληλα, οι ιταλικές εξαγωγές θα περιοριστούν κατά 14,4% σε σχέση με το 2019, και οι εισαγωγές κατά 13,5%, όπως είχε συμβεί και με την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε κατέστησε σαφές ότι το δημόσιο έλλειμμα, λόγω των δαπανών της υγειονομικής κρίσης, θα αυξηθεί κατά 55 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τους αρχικούς στόχους, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν άλλα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να παρασχεθούν οι κρατικές εγγυήσεις, για να μπορέσουν να λάβουν τα αναγκαία δάνεια οι επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της επιδημίας, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας τονίζει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν σαφώς μείωση σε όλη την χώρα, αλλά συνιστά μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «φάση δυο», με την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.