ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας Ιταλίας για να «προστατεύσει» τα ομόλογα

18:33 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας Ιταλίας για να «προστατεύσει» τα ομόλογα
Παρέμβαση στις αγορές κρατικών ομολόγων έκανε η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, αυξάνοντας τις τοποθετήσεις σε ιταλικό χρέος στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ενεργητικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επιδιώκοντας τη χαλάρωση των πιέσεων που είχαν εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού.

'Οπως αναφέρουν στο Reuters έγκυρες πηγές, η παρέμβαση της ιταλικής κεντρικής τράπεζας πραγματοποιείται μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν τα ιταλικά κρατικά ομόλογα, με εκτόξευση των αποδόσεων πάνω από το 2%, στον απόηχο της απογοήτευσης των επενδυτών από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Μετά τις πληροφορίες για παρέμβαση, οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν κατά δέκα μονάδες βάσης, επιστρέφοντας στο 1,90%.

Δύο πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η κεντρική τράπεζα προέβη σε αυξημένες αγορές κρατικών τίτλων της Ιταλίας, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι η ΕΚΤ ενισχύει τις αγορές ενεργητικού, ώστε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.