ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Τράπεζα: Προειδοποιεί για βαθιά ύφεση στις αναπτυσσόμενες χώρες

20:29 - 24 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Παγκόσμια Τράπεζα: Προειδοποιεί για βαθιά ύφεση στις αναπτυσσόμενες χώρες
«Καμπανάκι» από την Παγκόσμια Τράπεζα για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι οποίοι σύμφωνα με αξιωματούχους της τράπεζας κινδυνεύουν με βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων ύφεση, στην περίπτωση που η κατανάλωση και επενδύσεις δεν επανακάμψουν με ταχείς ρυθμούς, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας επισημαίνουν ότι το βασικό σενάριο προβλέπει συρρίκνωση 2% του ΑΕΠ των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες θα εισέλθουν σε ύφεση για πρώτη φορά από το 1960 και σε μια δραματική εξέλιξη σε σύγκριση με τους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης 4,6% στη διάρκεια των 60 τελευταίων ετών.

Ωστόσο σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη, με συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας έως και 3%, εάν δεν υπάρξει ανάκαμψη της κατανάλωσης και επιστροφή επενδύσεων. 

«Σε ένα δυσμενές σενάριο, το χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία θα ήταν μεγαλύτερο και η οικονομική δραστηριότητα στις αναπτυσσόμενες θα μπορούσε να συρρικνωθεί σχεδόν 3%», επισημαίνουν. Τέλος, οι συντάκτες της μελέτης καλούν τις ανεπτυγμένες οικονομίες να λάβουν μέτρα για την ανακούφιση των αναπτυσσομένων χωρών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Παγκόσμια Τράπεζα: «Βουτιά» 40% στις τιμές του πετρελαίου το 2020

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.