ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Αρνείται να γνωστοποιήσει συναλλαγές με τον Τραμπ

18:43 - 25 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Deutsche Bank: Αρνείται να γνωστοποιήσει συναλλαγές με τον Τραμπ
Η Deutsche Bank απέρριψε αίτημα επιφανών Αμερικανών γερουσιαστών για παροχή πληροφοριών για τις πρόσφατες επιχειρηματικές συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του, σύμφωνα με επιστολή που έχει δει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, τέσσερις γερουσιαστές των Δημοκρατικών, με πρώτη την Elizabeth Warren, είχαν απαιτήσει στις αρχές του μήνα λεπτομέρειες από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Christian Sewing, για τις συναλλαγές της τράπεζας φέτος με τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του.

Η τράπεζα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές των ξενοδοχείων, των γηπέδων γκολφ και άλλων ακινήτων του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία. Οι γερουσιαστές ανησυχούν πως η τράπεζα μπορεί να δίνει στην οικογένεια προνομιακή μεταχείριση στις αποπληρωμές δανείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που η ίδια η Deutsche Bank παραμένει υπό έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο νομικός σύμβουλος της Deutsche, με επιστολή της 24ης Απριλίου, απέρριψε το αίτημα των γερουσιαστών, για λόγους ιδιωτικότητας.

«Ελπίζουμε πως θα κατανοήσετε την ανάγκη της Deutsche Bank να σέβεται τα νομικά, αλλά και τα συμβασιακά, όρια που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τέτοιες εμπιστευτικές πληροφορίες», αναφέρεται στην απάντηση της νομικής εταιρείας Akin Gump.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σημειώνεται πως τον επόμενο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προγραμματίζεται να ακούσει επιχειρήματα στο πλαίσιο υπόθεσης αναφορικά με το αν η Deutsche Bank θα πρέπει να παραδώσει τα χρηματοοικονομικά αρχεία του Τραμπ που έχουν ζητηθεί από δυο επιτροπές του κογκρέσου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.