ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Νωρίς να αρθεί το lockdown στην Βρετανία

12:01 - 27 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Νωρίς να αρθεί το lockdown στην Βρετανία
Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αρθεί το lockdown στην Βρετανία δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέστρεψε σήμερα επισήμως στα καθήκοντά του και στο διάγγελμά του σημείωσε πως η χώρα σημειώνει όντως πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν βρίσκεται υπό την ίδια πίεση στην οποία βρισκόταν όταν η πανδημία βρισκόταν στο αποκορύφωμά της αναγνώρισε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον αναγνώρισε επίσης τη δικαιολογημένη ανησυχία καταστημαρχών και επιχειρηματιών, ωστόσο τόνισε ότι ένα νέο ξέσπασμα θα ήταν «καταστροφή».

«Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας, γιατί πιστεύω πως τώρα πλησιάζουμε στο τέλος της πρώτης φάσης αυτής της μάχης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στους Βρετανούς πολίτες.

Η βρετανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης όταν θα είναι σίγουρη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δεύτερου κύματος κατέληξε ο Τζόνσον προσκαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της λεγόμενης «φάσης 2».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ

 

Βρετανία: Εντυπωσιακή μείωση στον αριθμό των θανάτων

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 27 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.