ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: «Βλέπει» ύφεση 11% στην ευρωζώνη για το 2020

15:21 - 27 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Morgan Stanley: «Βλέπει» ύφεση 11% στην ευρωζώνη για το 2020
Με ρυθμό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση (πτώση 5%), η Morgan Stanley προβλέπει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% το 2020, με την αιτιολογία ότι τα lockdown διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο και ως εκ τούτου οι ευρωπαϊκές οικονομίες… «ματώνουν» έτι περισσότερο.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο σταδιακή από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε σταδιακή άρση των περιορισμών. Οι επενδύσεις και η κατανάλωση είναι πιθανό να χρειαστούν χρόνο προτού ανακάμψουν ξανά, προκαλώντας μια «βαθύτερη αρχική πτώση».

Κατά την Morgan Stanley, «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τα σημαντικά κίνητρα των κυβερνήσεων, αλλά για τον σκοπό αυτό βλέπουμε μία καλή πιθανότητα συμφωνίας των ηγετών της ΕΕ σε ένα ταμείο ανάκαμψης».

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley έχει την πιο απαισιόδοξη άποψη για την οικονομία της ευρωζώνης μεταξύ των τραπεζών της Wall Street, με τη JPMorgan να προβλέπει συρρίκνωση 9% και τη UBS πτώση κατά 4,5%.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Reuters: Τι αναμένουν οι αγορές από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

 

BofA: «Ρίχνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.