ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 30 εκατ. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν κρατική βοήθεια

09:48 - 28 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Πάνω από 30 εκατ. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν κρατική βοήθεια
Περισσότεροι από 30 εκατ. εργαζόμενοι στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης έχουν υποβάλλει αιτήσεις για καταβολή των μισθών τους από το κράτος μέσω των προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης άδειας.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, ο αριθμός των εργαζόμενων που εντάσσονται στα προγράμματα αναγκαστικής άδειας στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία και στην Ισπανία, ανέρχεται σε σχεδόν το ένα πέμπτο του συνολικού εργατικού δυναμικού των χωρών αυτών, κάτι που δείχνει το μέγεθος της διαταραχής που προκαλεί η πανδημία στις αγορές εργασίας της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα μέτρα που εισήγαγαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ως αντίδραση στην πανδημία, και προβλέπεται ότι θα κοστίσει στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής πάνω από 100 δισ. ευρώ συνολικά.

Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία και η Βρετανία, εκφράζονται ανησυχίες πως τα προγράμματα αυτά δεν θα έχουν αρκετή διάρκεια για να αποφευχθεί η εκτίναξη της ανεργίας, ενώ οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία, φοβούνται πως δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα για περισσότερο από δυο μήνες με τα χρήματα που τους παρέχει η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων στο «βωμό» της διάσωσης των αεροπορικών

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 28 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.