ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία- Κορονοϊός: Αλλαγές στην καταγραφή κρουσμάτων και νεκρών

20:37 - 28 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία- Κορονοϊός: Αλλαγές στην καταγραφή κρουσμάτων και νεκρών
Οι νέοι θάνατοι από κορινοϊό σε νοσοκομεία της Βρετανίας το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στους 586, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 21.678, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Από αύριο η κυβέρνηση θα δημοσιεύει καθημερινά αριθμητικά στοιχεία για τους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού στους οίκους φροντίδας και στην κοινότητα, μαζί με αυτούς από τα νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Έκανε γνωστό επίσης ότι θα διευρυνθεί η λίστα όσων θα μπορούν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους ασυμπτωματικούς άνω των 65 ετών, όπως επίσης το ασυμπτωματικό προσωπικό του NHS και των οίκων φροντίδας μαζί με τους ασθενείς ή τους φιλοξενούμενους στους χώρους αυτούς και όσους θα πρέπει να εργαστούν εκτός σπιτιού μαζί με τις οικογένειές τους.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην χαλάρωση των μέτρων για κάθε περιοχή, όταν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ο υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η κοινή πορεία όλων των περιοχών, καθώς εάν ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού ξεπερνούσε το όριο του 1 σε κάποια περιοχή, τότε θα υπήρχε εξάπλωση. Η αναπληρώτρια επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, καθηγήτρια 'Αντζελα ΜακΛιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.