ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Εντείνονται οι προσπάθειες εξομάλυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας

07:54 - 29 Απρ 2020 | Ειδήσεις
UBS: Εντείνονται οι προσπάθειες εξομάλυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας
Η έμφαση στην επανεκκίνηση των οικονομιών ανά τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο η UBS.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, έχει δηλώσει ότι περιμένει να ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής οικονομίας, αν όχι όλη, μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να χαλαρώσει το lockdown από τις 4 Μαΐου.

Η πρόθεση των κυβερνήσεων να ανοίξουν οι οικονομίες τους έχουν ως αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης της Wall Street (S&P 500) να διαπραγματεύεται κοντά στα επίπεδα που έχει θέσει η UBS, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, για το τέλος του 2020 (2.750 μονάδες).

Σύμφωνα με την UBS, οι μετοχές στις διεθνείς αγορές ίσως να συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, εάν υπάρξουν περισσότερα σημάδια που να εναρμονίζονται με το ανοδικό της σενάριο -συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός εξελιγμένου μοντέλου δοκιμών για την καταπολέμηση του κορονοϊού ή περισσότερων στοιχείων ότι πιθανές ιατρικές θεραπείες μπορεί να μειώσουν την καταπόνηση του υγειονομικού συστήματος.

Όπως επισημαίνει η ελβετική τράπεζα, η απόδοση του S&P 500 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 2009, γεγονός που υποδηλώνει δυνητικά μεγάλα κέρδη για επενδυτές, που μπορούν να κάνουν τις σωστές επιλογές. Τέλος, αναφέρει στην ανάλυσή της ότι πρόσφατα αύξησε την κατανομή της για την πιστοληπτική ικανότητα των αμερικανικών μετοχών, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), καθώς και από εταιρείες, που είναι φιλικά προσκείμενες προς τους κατόχους ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.