ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση της Fed-Τι αναμένουν οι αναλυτές

08:52 - 29 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση της Fed-Τι αναμένουν οι αναλυτές
Στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται, σήμερα, Τετάρτη είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών.

Αυτή είναι η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας από τον Ιανουάριο. Ενδιαμέσως, όμως, οι αξιωματούχοι της έχουν συνεδριάσει εκτάκτως αρκετές φορές και έχουν ανακοινώσει μέτρα χαλάρωσης.

Η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν και έχει ενεργοποιήσει μια σειρά εργαλείων πιστωτικής διευκόλυνσης, τόσο για να καθησυχάσει τις αγορές όσο και για διευκολύνει τη ροή πίστωσης προς επιχειρήσεις. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εκδίδουν πολιτείες και πόλεις, για να συμπεριλάβει περισσότερες τοπικές κοινότητες. Ο ισολογισμός της Fed έχει ήδη φθάσει στα 6.57 τρισ. δολάρια. 

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg έχουν περιορισμένες προσδοκίες για ουσιαστικές αλλαγές στη συνεδρίαση αυτή της εβδομάδας. Η συντριπτική πλειονότητα -90% και 87%- δεν αναμένουν πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές για το πόσον καιρό οι αξιωματούχοι της Fed θα διατηρήσουν τα επιτόκια κοντά στό μηδέν ή για τους μελλοντικούς ρυθμούς αγορών ενεργητικού. 

Η προσοχή θα εστιασθεί σε τυχόν εκτιμήσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, για το πόσο βαθιά είναι η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας καθώς και οι προβλέψεις για την ανάκαμψη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:58 - 29 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.