ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα ελέγχου fake news για τον κορονοϊό!

09:48 - 30 Απρ 2020 | Ειδήσεις
ΕΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα ελέγχου fake news για τον κορονοϊό!
Τα μέτρα ελέγχου των fake news στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που συμφωνήθηκαν το 2018, μεταξύ της Κομισιόν και των πλατφορμών του Διαδικτύου, αποδείχθηκαν ανεπαρκή την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, υποστηρίζει, σε επείγουσα γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Ισπανίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Adriana Maldonado López.

Όπως υπογραμμίζει η ευρωβουλευτής, κατά την διάρκεια της κρίσης COVID-19, υπήρξε πολλαπλασιασμός ψεύτικων ειδήσεων και πληροφοριών που περιείχαν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες.

Οι καταναλωτές εξαπατήθηκαν για να αγοράσουν ψεύτικα προϊόντα στο διαδίκτυο, τα οποία μπορεί να υπήρξαν και επιβλαβή για την υγεία τους, υποστηρίζει.

Η Ισπανίδα ευρωβουλευτής εκφράζει την βεβαιότητα ότι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε άτομα με πλαστά μηνύματα χρησιμοποιώντας bots, και στην Ισπανία έχουν ήδη εντοπιστεί εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση ή να βλάψουν την εικόνα της.

Υποστηρίζοντας ότι, αυτή η κρίση απέδειξε ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν ήταν ανεπαρκή, η Ισπανίδα ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν αν προτίθεται να θεσπίσει, νέα και αυστηρότερη νομοθεσία για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.