ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: «Χαίρομαι που επέστρεψε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν

17:07 - 03 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: «Χαίρομαι που επέστρεψε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν
«Εγώ, προσωπικά, χαίρομαι που βλέπω ότι επέστρεψε, και (είναι) καλά!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και την πρώτη του εμφάνιση μετά από εβδομάδες απουσίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA. «Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η εκτίμηση της Νότιας Κορέας είναι ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο στον προεδρικό Γαλάζιο Οίκο.

«Κυκλοφόρησαν εικασίες ότι ο πρόεδρος Κιμ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, καθώς παρατηρήθηκε κάποια διαφορά στο βάδισμά του», δήλωσε ο αξιωματούχος που τόνισε στη συνέχεια ότι «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν έγινε χειρουργική επέμβαση, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τέτοιες λεπτομέρειες».

Διαβάστε επίσης:

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Βόρειας - Νότιας Κορέας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.