ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατακρημνίστηκε η μεταποίηση σε Ν. Κορέα και Ταϊβάν τον Απρίλιο

10:34 - 04 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Κατακρημνίστηκε η μεταποίηση σε Ν. Κορέα και Ταϊβάν τον Απρίλιο
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ασία «βυθίστηκε» σε πρωτοφανή επίπεδα τον Απρίλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του IHS Markit. Οι προοπτικές γίνονται ακόμα πιο δυσμενείς καθώς οι περιορισμοί που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στις μετακινήσεις προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία «παγώνουν» την παγκόσμια παραγωγή και μειώνουν σημαντικά τη ζήτηση.

Μια σειρά Δεικτών Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της IHS Markit έδειξαν ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της δραστηριότητας απ’ ότι τον Μάρτιο, με ορισμένους δείκτες να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά και άλλους σε χαμηλά 11ετίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο PMI της Νότιας Κορέας, της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, μειώθηκε στο 41,6 τον Απρίλιο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιανουάριο του 2009.

Στην Ταϊβάν, σημαντική παραγωγό τεχνολογικών εξαρτημάτων, ο PMI μειώθηκε στο 42,2, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, έναντι του 50,4 που ήταν τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως οι PMI της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν έδειξαν συρρίκνωση λιγότερο σοβαρή από αυτή άλλων οικονομιών της περιοχής, όπως αυτές της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και του Βιετνάμ, που υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά.

Υπενθυμίζεται ότι Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για τον PMI της Ιαπωνίας έδειξαν πτώση σε χαμηλό 11 ετών, ενώ στην Κίνα, η μεταποιητική δραστηριότητα κινήθηκε ανοδικά τον Απρίλιο αλλά με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.