ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της η κεντρική τράπεζα

10:38 - 05 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της η κεντρική τράπεζα
Αμετάβλητο στο 0,25% διατήρησε το βασικό επιτόκιό της η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, Reserve Bank of Australia, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή της να "κρατήσει" το επιτόκιο των τριετών κρατικών ομολόγων της χώρας επίσης στο 0,25%.

"Το Συμβούλιο είναι δεσμευμένο στην προσπάθεια να υποστηρίξει την απασχόληση, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να εξασφαλίσει ότι η Αυστραλία είναι καλά πλασαρισμένη για την επερχόμενη ανάκαμψη", τόνισε ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

Η κεντρική τράπεζα εκτίμησε εξάλλου ότι η πτώση του ΑΕΠ στο α' εξάμηνο θα κινηθεί περί το 10%, ενώ στο σύνολο του έτους θα φτάσει το 6%. Το 2021 θα ακολουθήσει μια ανάκαμψη ανάλογου μεγέθους, της τάξης του 6%, πρόσθεσε ο κ. Lowe.

Τα επιτόκια δεν πρόκειται να αυξηθούν μέχρι να διαφανεί πορεία προς την αποκατάσταση της απασχόλησης και προς μια σταθεροποίηση του πληθωρισμού εντός του στόχου του 2%-3%, είπε ακόμη ο διοικητής.

Με το ένα τρίτο των εξαγωγών της να πραγματοποιείται στην Κίνα, η Αυστραλία ήταν σίγουρο ότι θα βρισκόταν από οικονομική άποψη στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της πανδημίας.

"Πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους και μια απότομη αύξηση της ανεργίας βρίσκεται σε εξέλιξη", υπογράμμισε ο διοικητής. "Την ίδια στιγμή, τα μέτρα περιορισμού έχουν μειώσει την εξάπλωση του ιού σε σειρά χωρών. Εάν αυτό συνεχιστεί, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα αρχίσει αργότερα εντός του έτους", κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.