ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EKT: Είμαστε «περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ» να στηρίξουμε την Ευρωζώνη

13:44 - 07 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
EKT: Είμαστε «περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ» να στηρίξουμε την Ευρωζώνη
H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι «περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ» να υποστηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, αφότου η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε προσωρινό «λουκέτο» καταστήματα και επιχειρήσεις βυθίζοντας την οικονομία της Ζώνης του Ευρώ στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναπροσαρμογή των μέτρων νομισματικής πολιτικής, εάν διαπιστώσουμε ότι δεν επαρκούν», ανέφερε ο κ. ντε Γκίντος σε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΚΤ διατυπώνονται μία ημέρα μετά τις ζοφερές προβλέψεις της Κομισιόν για βαθιά ύφεση 7,7% φέτος και την προειδοποίηση για την ίδια την επιβίωση της Ζώνης του Ευρώ χωρίς κάποιας μορφής ενιαίου σχεδίου διάσωσης.

Αποτελούν, όμως και ηχηρή απάντηση στην απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που δίνει διορία τριών μηνών στην κεντρική τράπεζα να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αναγκαιότητας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.