ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5G: Οι ακτινοβολίες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό προς όφελος των ιών;

15:06 - 07 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
5G: Οι ακτινοβολίες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό προς όφελος των ιών;
Αναπάντητη παραμένει, δυστυχώς, γραπτή ερώτηση που έχουν καταθέσει, από τις 20 Απριλίου 2020 προς την Κομισιόν, επτά ευρωβουλευτές, από διαφορετικές πολιτικές ομάδας και χώρες, για το κατά πόσον οι μακροχρόνιες ακτινοβολίες των ραδιοσυχνοτήτων του 5G, καταστέλλουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό των ανθρώπων και δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον, για την ανάπτυξη ιών όπως ο COVID-19.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Michèle Rivasi, ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Klaus Buchner, o Κροάτης ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Ivan Vilibor Sinčić, η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής της Αριστεράς Anja Hazekamp, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Eleonora Evi, ο Ιταλός ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Piernicola Pedicini και ο Βούλγαρος Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Ivo Hristov, είχαν επισημάνει προς την Κομισιόν ότι:

- Η επιστήμη δείχνει ότι ενώ η βραχυπρόθεσμη ακτινοβολία από κύματα ραδιοσυχνοτήτων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, η μακροχρόνια ακτινοβολία το καταστέλλει. Αυτό δεν είναι αντίφαση. Ο μηχανισμός αυτού του φαινομένου είναι ιδιαίτερα καλά κατανοητός και έχει μελετηθεί σε πολλές ερευνητικές εργασίες : τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων ανοίγουν τα κανάλια ασβεστίου στις κυτταρικές μεμβράνες και αυξάνουν τη συγκέντρωση των ελεύθερων ιών.

- Το άνοιγμα αυτών των καναλιών ασβεστίου δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την εισδοχή των ιών. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ιοί ανοίγουν κανάλια ασβεστίου για να επιτρέψουν την αναπαραγωγή τους. Αυτό αποδείχθηκε ακόμη και για τον ιό του χοίρου deltacoronavirus (PDCoV) .

- Η εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων πιθανώς επιταχύνεται από την ακτινοβόληση από κύματα ραδιοσυχνοτήτων. Αυτός είναι ένας συν-παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την ανάλυση της παρούσας πανδημίας, παράλληλα με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις συνήθειες καπνίσματος.

Ερωτούσαν δε, ευλόγως, την Κομισιόν αν έχει λάβει υπόψη το ανοσοκατασταλτικό αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων προτού προωθήσει 5G και παρόμοιες τεχνικές που αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο ακτινοβολίας.

Αν έχει εξετάσει την πιθανώς βελτιωμένη αναπαραγωγή ιών που προκαλείται από έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Κομισιόν δεν έχει απαντήσει….

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 07 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.