ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνονται οι κοινές περιπολίες Ρώσων και Τούρκων στην Ιντλίμπ

20:36 - 07 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Διευρύνονται οι κοινές περιπολίες Ρώσων και Τούρκων στην Ιντλίμπ
Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν σήμερα κοινή περιπολία στην ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ, αυξάνοντας παράλληλα για πρώτη φορά την διαδρομή τους στα 15 χιλιόμετρα και φθάνοντας έως την πόλη Έριχ.

«Για πρώτη φορά η κοινή περιπολία έφθασε έως την πόλη Έριχ της επαρχίας Ιντλίμπ. Η διαδρομή αυξήθηκε, φθάνοντας τα περίπου 15 χιλιόμετρα» ανακοίνωσε η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αρμόδια για την εκεχειρία στην περιοχή. «Η περιπολία πραγματοποιήθηκε στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει τις πόλεις Χαλέπι και Λαττάκεια. Από ρωσικής πλευράς συμμετείχαν δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και ένα τεθωρακισμένο όχημα τύπου Tigr, ενώ η περιπολία έγινε υπό την από αέρος παρακολούθηση drones των Αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας», διευκρίνισε η διοίκηση.

Η μείωση της διαδρομής των κοινών περιπολιών έγινε μετά τις πρώτες περιπολίες, λόγω των κινδύνων που υπήρχαν για την ασφάλεια των περιπόλων από επιθέσεις ανταρτών, τους οποίους είχε επισημάνει η ρωσική πλευρά. Η τουρκική πλευρά απαντώντας τότε είχε δηλώσει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια των περιπόλων, τα οποία θα επιτρέψουν την αύξηση της διαδρομής των κοινών περιπολιών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η πρώτη κοινή περιπολία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στις 5 Μαρτίου στην Μόσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 07 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.