ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας: «Καλή πρόοδος» για την επιτυχία της Πρώτης Φάσης

07:15 - 08 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας: «Καλή πρόοδος» για την επιτυχία της Πρώτης Φάσης
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, που αφορούν τις δύο υπερδυνάμεις, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συζήτηση περιελάμβανε την πρώτη φάση της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών που υπεγράφη νωρίτερα φέτος, αλλά και την εκτίμηση της κάθε πλευράς για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών και του εμπορικού αντιπροσώπου.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως έχει γίνει «καλή πρόοδος» στη δημιουργία κρατικών υποδομών για να έχει επιτυχία η πρώτη φάση της συμφωνίας και πως αναμένουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της συμφωνίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η επικοινωνία των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις, λόγω του blame game για την προέλευση του νέου κορονοϊού. Οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί νωρίτερα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας.

Ωστόσο οι όποιες προσπάθειες για την έναρξη αυτών των συνομιλιών σταμάτησαν με την επέλαση της πανδημίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:00 - 08 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.