ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: H απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου απειλεί το ευρώ

12:50 - 08 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: H απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου απειλεί το ευρώ
«Ίσως να αμφισβητείται η ύπαρξη του ευρώ σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, επειδή κάθε εθνικό συνταγματικό δικαστήριο μπορεί να κρίνει από μόνο του» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πολιτική ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Πρέπει τώρα «να κάνουμε πολιτικά ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε την Ευρώπη». Ο Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι κατανοεί την απόφαση του δικαστηρίου ως προς το περιεχόμενο. «Είναι γνωστό ότι, ως υπουργός Οικονομικών, δεν συμφωνούσα πάντα με τις αποφάσεις της ΕΚΤ -με όλον τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της. Τα ανεξάρτητα θεσμικά όργανα που δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση πρέπει να περιορίζονται αυστηρά στην εντολή τους και να μην προχωρούν πολύ», υπογράμμισε.

«Δεν είναι εύκολο να αντικρούσει κάποιος την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ωστόσο, είναι επίσης δύσκολο, εάν δεν αναγνωρίζει το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως δεσμευτική», σημείωσε ο Σόιμπλε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 08 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.