ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με «ευρωομόλογο» η πρόταση της Γαλλίας για το Ταμείο Ανασυγκρότησης

13:29 - 08 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Με «ευρωομόλογο» η πρόταση της Γαλλίας για το Ταμείο Ανασυγκρότησης
Την γαλλική πρόταση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης που βρίσκεται υπό την επεξεργασία της Κομισιόν αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η γαλλική πρόταση πτος την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει την έκδοση ομολόγων από την Κομισιόν.  

ΗΚομισιόν αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Μαΐου για έναν νέο κοινό προϋπολογισμό για τα 27 κράτη-μέλη για το 2021-27 και το Ταμείο Ανάκαμψης που τον συνοδεύει.

«Το μέγεθος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος της ΕΕ κατ’ έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα δώσει στον προϋπολογισμό της ΕΕ συμπληρωματικά 150-300 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ του 2021 και του 2023», αναφέρεται στο γαλλικό έγγραφο.

«Τα δάνεια προς τα κράτη-μέλη θα μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, αλλά πρέπει να παραμείνουν συμπληρωματικά προς τις επιχορηγήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστιθέμενη αξία, αυτά τα δάνεια θα πρέπει να έχουν περίοδο χάριτος, πολύ μεγάλη ωρίμανση και χαμηλό επιτόκιο…Είναι επίσης σημαντικό αυτό το ταμείο να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν πριν τεθεί σε ισχύ το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.