ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Έντονος προβληματισμός και αναποφασιστικότητα για τη συμφωνία με Κίνα

18:28 - 08 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι προβληματίζεται πολύ με την Κίνα και δεν έχει αποφασίσει πώς να χειριστεί τη διεθνή εμπορική σχέση με την ασιατική χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Fox News, μετά τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών για την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει προηγουμένως με κυρώσεις εναντίον της Κίνας για τον χειρισμό της πανδημίας του κοροναϊού, ωστόσο δεν ανέφερε καμία τέτοια απειλή στη σημερινή συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα λεπτομέρειες για την πορεία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας. «Ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουν τη συμφωνία. Ίσως το κάνουν ίσως όχι. Θα το μάθουμε», είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ωστόσο προειδοποίησε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να τις «παγώσει» αν δεν ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.