ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία για τον δείκτη R

13:05 - 10 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία για τον δείκτη R
Πάνω από το 1 επέστρεψε το Σάββατο στη Γερμανία ο δείκτης R, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κάθε φορέας του νέου κορονοϊού μολύνει πάνω από ένα άλλο άτομο.

Επισημαίνεται ότι οι αρχές στη Γερμανία και στον υπόλοιπο κόσμο προσπαθούν να διατηρήσουν τον δείκτη μετάδοσης του ιού κάτω από το επίπεδο του 1. Μόλις την Τετάρτη ο δείκτης βρισκόταν στο 0,65. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Robert Koch Institute ανακοίνωσε ότι ο δείκτης R βρίσκεται στο 1,1. Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο στατιστικού λάθους.

«Η άνοδος του R καθιστά αναγκαίο να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εξέλιξη τις ερχόμενες ημέρες» ανέφερε το ινστιτούτο. 

Εν τω μεταξύ, με συνθήματα όπως «Όχι στη λογοκρισία» και «Αντισταθείτε» χιλιάδες κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους γερμανικών πόλεων κατά των περιοριστικών μέτρων.

Σε Στουτγάρδη και Μόναχο συγκεντρώθηκαν 3.000 άτομα, 500 στη Φρανκφούρτη και περίπου 100 στο Βερολίνο, μπροστά από τη Βουλή και την Αλεξάντερπλατς. Στη γερμανική πρωτεύουσα μάλιστα η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις για παραβίαση των κανόνων αποστασιοποίησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.