ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυθίστηκε» ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα

08:55 - 12 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
«Βυθίστηκε» ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα
Κατά 3,1% σε ετήσια βάση υποχώρησε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα τον Απρίλιο, καθώς οι επιχειρήσεις συνέχισαν να πλήττονται από την πανδημία που έχει μειώσει τη ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Η πτώση αυτή ήταν παραπάνω από τη διπλάσια, σε σχέση με την πτώση 1,5% τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 2,5%.

Σύμφωνα με την WSJ, η ετήσια πτώση του ΡΡΙ ήταν η μεγαλύτερη τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων και άλλων βιομηχανικών προϊόντων υποχώρησαν εν μέσω αποδυνάμωσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

Ο μεγαλύτερος αποπληθωρισμός στις τιμές στα εργοστάσια αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω την κερδοφορία των κινεζικών εργοστασίων, η οποία υποχώρησε 36,7% από το προηγούμενο έτος, στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ο κινεζικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,3% τον Απρίλιο από το 4,3% τον Μάρτιο, εξαιτίας της μείωσης των τιμών τροφίμων και προϊόντων εκτός τροφίμων.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 14,8% τον Απρίλιο, από την αύξηση 18,3% τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές προϊόντων εκτός τροφίμων αυξήθηκαν 0,4% σε σχέση με την αύξηση κατά 0,7% τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.