ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βομβιστική επίθεση στη διάρκεια κηδείας στο Αφγανιστάν- Δεκάδες νεκροί

12:39 - 12 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Βομβιστική επίθεση στη διάρκεια κηδείας στο Αφγανιστάν- Δεκάδες νεκροί
Βομβιστής αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της κηδείας ενός διοικητή της αστυνομίας την Τρίτη. Στην κηδεία ήταν παρόντες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ένα μέλος του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, σε άλλη επίθεση σε νοσοκομείο της Καμπούλ, έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Κέουα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν. Είναι γνωστό ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους δρουν στην περιοχή.

Ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Ο Χάζρατ Άλι, βουλευτής, επέζησε.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ και ο Αταουλάχ Χογκαγιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Το ΙΚ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο ανατολικό Αφγανιστάν περίπου το 2014 και μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν αλλά και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το αφγανικό παρακλάδι του ΙΚ στο Αφγανιστάν, γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος Χορασάν από το παλιό όνομα της περιοχής στην οποία περιλαμβάνεται και το Αφγανιστάν, έχει εξαπολύσει μερικές από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.