ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έσπασαν» τα κοντέρ οι εκδόσεις κρατικού χρέους τον Απρίλιο

12:09 - 13 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
«Έσπασαν» τα κοντέρ οι εκδόσεις κρατικού χρέους τον Απρίλιο
Ρεκόρ στις εκδόσεις κρατικού χρέους (ομόλογα και δάνεια) κατεγράφη τον περασμένο Απρίλιο, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εν μέσω των προσπαθειών από τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν «ασπίδα προστασίας» μπροστά στην οικονομική κρίση, οι εκδόσεις χρέους ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 2,6 τρισ. δολαρίων τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ 2,1 τρισ. δολαρίων του Μαρτίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου(IIF).

Μέχρι σήμερα έχουν εφαρμοσθεί περιοριστικά μέτρα σε 187 χώρες ή περιοχές του κόσμου στις προσπάθειες των αρχών να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Το γενικευμένο lockdown οδηγεί την παγκόσμια οικονομία στο χειρότερο οικονομκό σοκ από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης του '30.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του IIF, το παγκόσμιο χρέος εκτιμάται ότι έσπασε κάθε ρεκόρ κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, αγγίζοντας τα 257 τρισ. δολάρια, με τη συνολική αξία του κρατικού χρέους να υπερβαίνει τα 70 τρισ. δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 13 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.