ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» από την Βρετανία σε τεστ αντισωμάτων της Roche

14:55 - 14 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
«Πράσινο φως» από την Βρετανία σε τεστ αντισωμάτων της Roche
Να αποκτήσει σύντομα σημαντικές ποσότητες ενός ορολογικού τεστ, που ανέπτυξε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση. Το εν λόγω τεστ έλαβε την έγκριση από τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, με την ελπίδα ότι θα μετριάσει το lockdown, που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Το τεστ επιτρέπει να προσδιοριστεί η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα και να προσδιοριστεί αν ένας άνθρωπος έχει ήδη προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Το θέμα της ανοσίας προκαλεί ωστόσο συζητήσεις, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκτιμά στα τέλη Απριλίου ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» ότι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ήδη μία φορά και θεραπευθεί από τον ιό δεν θα μολυνθούν και δεύτερη φορά.

«Το τεστ που αναπτύχθηκε από τη Roche μοιάζει να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, εξασφάλισε το πράσινο φως των δημόσιων αρχών υγείας της Αγγλίας (...) και είμαστε τώρα σε συζητήσεις με τη Roche για το θέμα αυτό», δήλωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ στο BBC.

«Ευχόμαστε αυτό το τεστ να είναι διαθέσιμο το ταχύτερο δυνατό επειδή μπορεί ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά», συνέχισε ο Άργκαρ, ο οποίος εξήγησε ότι θέλει να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα στους εργαζομένους πρώτης γραμμής του συστήματος υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, πριν τεθεί στη διάθεση ενός ευρύτερου κοινού.

«Αν έχετε αυτό το επίπεδο ανοσίας, αυτό μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εργαστείτε γιατί μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά, γνωρίζοντας ότι δεν θα ξαναπροσβληθείτε», εξήγησε ο υφυπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο καθηγητής Τζον Νιούτον, εθνικός συντονιστής του προγράμματος διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού στη Βρετανία, χαρακτήρισε «πολύ θετική» αυτή την εξέλιξη. Αυτό το τεστ «μπορεί να δείχνει μια ορισμένη ανοσία σε μια μελλοντική μόλυνση», εξήγησε στην εφημερίδα The Telegraph, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το μέτρο στο οποίο η παρουσία αντισωμάτων δηλώνει ανοσία παραμένει αβέβαιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.