ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διφορούμενες αντιδράσεις της Κίνας απέναντι στις απειλές του Τραμπ

13:04 - 15 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Διφορούμενες αντιδράσεις της Κίνας απέναντι στις απειλές του Τραμπ
«Η διατήρηση σταθερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και των δύο χωρών και ωφελεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

«Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν τώρα πιο στενά για να αντιμετωπίσουν μαζί τον ιό, να θεραπεύσουν ασθενείς και να επανεκκινήσουν την οικονομική παραγωγή, όμως αυτό απαιτεί οι ΗΠΑ να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας», κατέληξε.

Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν και την αντίδραση του Χου Σιζίν, διευθυντή σύνταξης της κινεζικής εφημερίδας Global Times, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις του Αμερικανού προέδρου για την πρόληψη και θεραπεία της cοvid-19.

«Αυτός ο πρόεδρος κάποτε συνέστησε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά σε ασθενείς με Covid-19», έγραψε ο Χου στο Twitter. «Αν το θυμηθείτε αυτό, δεν θα εκπλαγείτε που είπε ότι θέλει να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα».

Ο Τραμπ εξετάζει τις επιλογές του

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε από την πλευρά του στο Fox Business ότι η Κϊνα θα πρέπει να δώσει πολλές περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι ο Τραμπ εξετάζει τις επιλογές του.

«Ο πρόεδρος ανησυχεί. Εξετάζει όλες τις επιλογές του. Προφανώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις αυτού του ιού στην οικονομία, στις αμερικανικές θέσεις εργασίας, στην υγεία των Αμερικανών και ο πρόεδρος θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικονομία και να προστατεύσει τους Αμερικανούς εργαζόμενους», τόνισε ο Μνούτσιν.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 15 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.