ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: Δεν καταρρέει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

18:50 - 15 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Δεν καταρρέει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, κατέστησε σαφές ότι δεν καταρρέει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να βρίσκονται σε συζητήσεις για το εμπόριο.

Ο Kudlow δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι η εμπορική συμφωνία "συνεχίζεται", μια μέρα αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι θα μπορούσε να διακόψει τους δεσμούς με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως μεταδίδει το reuters.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Fox Business Network την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε ότι ήταν πολύ απογοητευμένος από την αποτυχία της Κίνας να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορονοίού και ότι η πανδημία είχε επιπτώσεις στην εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, την οποία θεωρεί σημαντικό επίτευγμα.

Η Κίαν εργάζεται για να τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, σημείωσε ο Kudlow. "Είναι λίγο αργοί στις αγορές εμπορευμάτων. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τωρινή κατάσταση στις αγορές και την οικονομία λόγω κορονοϊού", δήλωσε ο ίδιος.

"Έχουμε άλλα ζητήματα με την Κίνα, και φυσικά με την προέλευση του ιού αλλά όσον αφορά την εμπορική συμφωνία, συνεχίζεται κανονικά", κατέληξε ο Kudlow.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.