ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Στο «τραπέζι» τα αρνητικά επιτόκια

14:54 - 17 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
BoE: Στο «τραπέζι» τα αρνητικά επιτόκια
Η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει πιο επιτακτικά επιλογές όπως τα αρνητικά επιτόκια και η αγορά τίτλων υψηλότερου κινδύνου προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της χώρας, η οποία διολισθαίνει σε βαθιά ύφεση λόγω του κορονοϊου.

Μιλώντας στην Telegraph, ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE, Andy Haldane αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα τα επιτόκια να μειωθούν υπό του μηδενός και να αγοραστούν τίτλοι χαμηλότερης ποιότητας στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της τράπεζας.

«Η οικονομία είναι πιο αδύναμη απ’ ότι πριν έναν χρόνο και τώρα βρισκόμαστε στο χαμηλότερο όριο, άρα από αυτήν την άποψη είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξουμε –που κοιτάζουμε- κάπως πιο επιτακτικά», ανέφερε.

Προηγουμένως, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τη μείωση των επιτοκίων κάτω από το μηδέν διότι αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα των τραπεζών στη Βρετανία να δανείσουν και να βλάψει, αντί να βοηθήσει, την οικονομία.

Όμως, καθώς το επιτόκιο αναφοράς της BoE βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% και η Βρετανία αντιμετωπίζει δυνητικά την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση των τελευταίων 300 ετών, έχουν επανέλθει οι συζητήσεις περί μείωσης των επιτοκίων κάτω από το μηδέν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:48 - 17 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.