ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Απίθανη η ανάκαμψη της Ευρωζώνης πριν το 2021

09:14 - 18 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Απίθανη η ανάκαμψη της Ευρωζώνης πριν το 2021
Για απότομη πτώση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το πρώτο εξάμηνο του 2020 έκανε λόγο ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης, πριν από το 2021.

Η ΕΚΤ παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση στην οικονομία της Ευρωζώνης, γι' αυτό και αν κριθεί απαραίτητο θα λάβει επιπλέον μέτρα τόνισε ο Lane, προσθέτοντας ότι στις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα αξιολογηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος αστάθειας.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος ή τη διάρκεια αγοράς ομολόγων, προκειμένου να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση της εντολής.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και ότι υπόκειται στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απαντώντας εμμέσως στη μίνι κρίση που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου να κρίνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, το QE, μερικώς παράνομο.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, προέχει η ΕΚΤ να παραμείνει σε απόσταση από τη νομισματική χρηματοδότηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.