ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκεοργκίεβα: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

18:29 - 18 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Γκεοργκίεβα: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας
Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από το σοκ που προκάλεσε ο κορονοϊός θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους του προστατευτισμού.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι το Ταμείο είναι πιθανό να αναθεωρήσει καθοδικά την πρόβλεψη του για συρρίκνωση 3% του ΑΕΠ το 2020, με μόνο μία μερική ανάκαμψη να αναμένεται για το επόμενο έτος, αντί για την ανάπτυξη του 5,8% που περίμενε προηγουμένως.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι τα στοιχεία από ολόκληρο τον κόσμο είναι χειρότερα από την αρχική εκτίμηση. "Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να έχουμε την πλήρη ανάκαμψη από την κρίση", δήλωσε, χωρίς να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τον Απρίλιο το Ταμείο είχε ανακοινώσει ότι τα μέτρα περιορισμού για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού θα οδηγούσαν τον πλανήτη στη βαθύτερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930. Αλλά τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από τότε, δείχνουν "περισσότερα κακά νέα", σημείωσε η Γκεοργκίεβα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες παγκόσμιες προβλέψεις του τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.