ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης οι Σασόλι και Μισέλ

20:58 - 18 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης οι Σασόλι και Μισέλ
Χαιρετίζει την πρόταση που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τη σύσταση ευρωπαϊκού «ταμείου ανάκαμψης», ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Σασόλι χαρακτήρισε την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας «ένα θετικό σημείο εκκίνηση» και προτρέπει για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που συστήνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

{https://twitter.com/EP_President/status/1262424517810552833}

Σε ανάλογο ύφος και η αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος χαιρετίζει την πρόταση που εισηγούνται η Γερμανία και η Γαλλία κάνοντας λόγο για «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας και της Γαλλίας να βρουν κοινό έδαφος για το ταμείο ανάκαμψης. Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλεί και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να εργαστούν με πνεύμα συμβιβασμού μόλις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλει μια πρόταση.

«Η επανεκκίνηση και ο μετασχηματισμός των οικονομιών μας που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού είναι καίριας σημασίας» σημειώνει ο Σαρλ Μισέλ.

{https://twitter.com/eucopresident/status/1262411806779244546}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.