ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστηροποιούνται τα κριτήρια εισαγωγής κινεζικών εταιρειών στο Nasdaq

08:52 - 19 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Αυστηροποιούνται τα κριτήρια εισαγωγής κινεζικών εταιρειών στο Nasdaq
Ακόμη πιο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια εισδοχής στο Nasdaq, κυρίως για εταιρείες που προέρχονται από την Κίνα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπέβαλλε στις ρυθμιστικές αρχές η διοίκηση του Nasdaq, τα κριτήρια για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) γίνονται πιο αυστηρά κυρίως σε ό,τι αφορά εταιρείες που προέρχονται από χώρες οι αρχές των οποίων δεν δίνουν «ευαίσθητες» πληροφορίες ή δεν είναι «συνεργάσιμες».

Σύμφωνα με πληροφορίες μια εταιρεία θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική της εγγραφή. Αν και επίσημα δεν αναφέρεται η χώρα που στοχεύουν οι αρχές του Nasdaq είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η Κίνα, ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο Luckin Coffee.

Το ιστορικό του σκανδάλου Luckin Coffee

Η αξία της Luckin στο χρηματιστήριο σχεδόν τριπλασιάστηκε από το «ντεμπούτο» της στη Νέα Υόρκη το 2019, καθώς θεωρήθηκε η εταιρεία που θα έπαιρνε την πρωτοκαθεδρία από την αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks. Ωστόσο όλα αυτά ανατράπηκαν, όταν έγινε γνωστό ότι η κινεζική εταιρεία είχε παραποιήσει οικονομικά στοιχεία που αντιστοιχούν στο 40% των ετήσιων πωλήσεων της. 

Εκτιμάται ότι από τις 155 κινεζικές εταιρείες στο Nasdaq από το 2000 και μετά περίπου οι 40 δεν έπιασαν τον παραπάνω στόχο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Την παραπάνω εξέλιξη σχετικά με το Nasdaq είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο Fox Business.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.