ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο τα κρούσματα του Covid-19

21:40 - 19 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο τα κρούσματα του Covid-19
Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ, που αγγίζουν πλέον τις 91.000, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί εκ νέου να διακόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγορώντας τους επικεφαλής του ότι δεν αντέδρασαν αρκετά γρήγορα ή επιθετικά στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντενόμ Γκεμπρεγέσουες, ο Τραμπ επιρρίπτει στον Οργανισμό ευθύνες αντίστοιχες με αυτές για τις οποίες έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος, ήτοι για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και για αποτυχία διαχείρισης των προβλημάτων με τα διαγνωστικά τεστ και διασφάλισης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Ο Τραμπ κατηγορεί ακόμη τον Οργανισμό ότι «αγνόησε επανειλημμένως αξιόπιστες αναφορές για τη διάδοση του ιού στην Ουχάν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 ή ακόμη νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στην ιατρική επιθεώρηση Lancet».

Ωστόσο, το έγκριτο ιατρικό περιοδικό «άδειασε» τον ένοικο του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δημοσιεύσει οποιαδήποτε έκθεση τον Δεκέμβριο σχετικά με τον ιό που ξέσπασε στην Ουχάν ή οπουδήποτε αλλού στην Κίνα, προσθέτοντας ότι οι πρώτες του δημοσιεύσεις για τον κορονοϊό έγιναν στα τέλη Ιανουαρίου, μερικές ημέρες προτού ο ΠΟΥ κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των θανάτων αλλά και των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, με τη χώρα να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά παγκοσμίως.

Ειδικότερα, οι θάνατοι από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ αγγίζουν πλέον τις 91.000, καθώς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 90.994 θάνατοι, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 1,52 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Σε επίπεδο πολιτειών, τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, με 28.339 θανάτους, ενώ ακολουθεί το Νιου Τζέρσι με 10.586 νεκρούς. 

Παγκοσμίως τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 4,63 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τις 297.380.

Η Ρωσία εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, με σχεδόν 300.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 2.837 θανάτους. Ακολουθεί η Βραζιλία με 262.545 κρούσματα και 17.509 νεκρούς, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο με 250.121 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, τον υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη και 35.421 θανάτους, ήτοι τους περισσότερους μετά τις ΗΠΑ, παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.