ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: «Βουτιά» για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο-Το ποσοστό της Ελλάδας

12:40 - 20 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: «Βουτιά» για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο-Το ποσοστό της Ελλάδας
Στο 0,3% επιβραδύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς εντάθηκαν τα μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι έναν χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,7%.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, που αναθεωρεί προς τα κάτω την προηγούμενη εκτίμησή της, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά περισσότερο απ’ όσο εκτιμήθηκε αρχικά.

Η Eurostat εκτιμούσε προηγουμένως πως οι τιμές καταναλωτή στη νομισματική ένωση αυξήθηκαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ωστόσο σήμερα μείωσε το ποσοστό αυτό στο 0,3%, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2016.

Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,7% τον Απρίλιο από 1,2% τον Μάρτιο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 1,9%. 

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Σλοβενία (-1,3%), Κύπρο (-1,2%), Εσθονία και Ελλάδα (-0,9%). Οι υψηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Τσεχία (3,3%), Πολωνία (2,9%) και Ουγγαρία (2,5%). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.